noiembrie 15, 2010

Dorința – calea către succes!


Cum am putea sa descriem dorința? Acesta este un factor foarte important în obținerea succesului și îndeplinirea obiectivelor.  Dorința  de a-ți îndeplini un anumit obiectiv nu trebuie sa fie o dorință obișnuită, ceva de genul "ce bine ar fi sa am ..." sau "ar fi bine sa reușesc și eu ...". Această dorință trebuie să fie o dorință temeinică și trebuie sa o urmărim în continuu.. Este necesar sa fie un obiectiv clar și realizabil să fie o viziune pe care ți-o dorești atât de mult, încât ești pregătit să faci toate sacrificiile necesare pentru îndeplinirea sa.
H. L. Hunt, fost magnat al petrolului a declarat că pentru atingerea succesului ai nevoie de :
        1) hotărăște exact ce iți dorești cu adevărat să realizezi
        2) stabililește care sunt sacrificiile  și prețul pe care trebuie să-l plătești pentru a obține acel lucru și achită-l în întregime în avans
       După spusele lui Brian Tracy, ca o analogie, viața seamănă mai mult cu o cofetărie decât cu un restaurant. La cofetărie mai întâi plătești și apoi iei masa, pe când la restaurant mai întâi servești masa și pe urmă plătești.
       Așadar pentru a obține un lucru pe care ți-l dorești cu adevărat trebuie mai întâi  să  stabilești  cu exactitate obiectivul. Trebuie să fie clar, concis, măsurabil, realizabil și să-ți aloci o perioadă de timp până când îl poți obține. Al doilea pas pe care trebuie să-l faci este să-ți stabilești care sunt sacrificiile pe care trebuie să le aduci pentru a-ți atinge obiectivul. Aici intervine dorința ta. Dacă obiectivul pe care ți-l propui nu este decât un lucru obișnuit și îți zici: „ar fi frumos dacă l-aș realiza...”sau „ce bine mi-ar sta și mie cu mașina aia...” atunci la primul obstacol sigur vei renunța.     Pentru a putea depăși obstacolele trebuie să te asiguri că dorința ta este atât de puternică încât nu există nimic să te facă să renunți și astfel îți vei atinge obiectivul propus.

Depășirea eșecului

O mare greșeală este să renunti la primul obstacol care  ți  se ivește și să-ți spui „o aceasta nu funcționează sigur nu reușesc” și desigur rămâi dezamăgit că nu reușești, în loc să îți pui întrebarea” oare ce să fac să progresez?  ,‚cum să gândesc să pot reuși?’
Adevărul este ca pentru obiective mărețe și sacrificiile sunt pe măsură deci trebuie să ne obișnuim cu ideea de a nu renunța niciodată, mai bine să ne informăm cu privire la  soluțiile de care avem nevoie pentru atingerea țelului. 
Toți dintre noi am avut eșecuri mai mari sau mai mici, mai multe sau mai puține dar cum le depășim și mai ales dacă  știm să trecem și să învățăm unde am greșit  în toate cazurile a intervenit dorința din noi și raportată la intensitatea acesteia am reușit să trecem, să ne oprim sau să ne întoarcem pe drumul care duce la realizarea viziunilor. Bătălia se face de multe ori in interiorul nostru și în funcție de  cum reușim să ieșim   învingători sau  învinși vom proceda în continuare.
            Henry Ford, cel care a pus bazele companiei Ford,spunea ca „eșecul nu este decât o oportunitatea ivită pentru un început mai bun, de această dată mai inteligent”. Mulți oameni care acum sunt de succes au mărturisit ca cele mai mari realizări ale lor au fost precedate de eșecuri nimicitoare și că fiecărui eșec îi va urma o realizare, un succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu